آیا افراد دیابتی می‌توانند خرما مصرف کنند؟

خرما با وجود کوچک بودن، شیرینی زیادی دارد. آن‌ها منبع طبیعی فروکتوز هستند، نوعی قند موجود در میوه. کنترل سطح قند خون در میان افراد مبتلا به دیابت می‌تواند چالش برانگیز باشد و به افراد مبتلا به این بیماری معمولاً توصیه می‌شود که مراقب مصرف کربوهیدرات خود باشند.

با این حال، اگر خرما در حد اعتدال مصرف شود، می‌تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. یک خرمای خشک تقریباً ۲ گرم فیبر یا ۸ درصد ارزش روزانه دارد. این مورد مهم است، زیرا فیبر غذایی به بدن کمک می‌کند تا کربوهیدرات ها را با سرعت کمتری جذب کند، چنین چیزی به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت مهم است. هر چه کربوهیدرات‌ها کندتر هضم شوند، احتمال افزایش قند خون شما پس از خوردن غذا کمتر می‌شود.

خرمای خشک خواص بیشتری دارد یا خرمای تازه؟

تفاوت خرمای خشک با خرمای تازه چیست؟ بزرگ‌ترین تفاوت مربوط به زمان برداشت آن‌ها است.

خرمای خلال (خرمای نارس) به رنگ زرد و دارای گوشت بسیار غلیظ و سفت است. آن‌ها رطوبت بالایی دارند و کمی شیرین و بسیار آب‌دار هستند. به طور کلی فقط به عنوان تنقلات تازه خوب است. با این حال، خرمای رسیده و خرمای خشک را می‌توان تقریباً به همه روش‌ها استفاده کرد. قبل از رسیدن به خرمای رطب ماندگاری بسیار کوتاهی دارد.

خرمای رطب (خرما رسیده) دارای رنگ قهوه‌ای روشن، بسیار آب‌دار و فوق‌العاده شیرین است. آن‌ها بافت نرم‌تر و طعمی شبیه کارامل دارند. خرمای تمر (خرمای خشک) با خرمای تازه کاملاً متفاوت است. آن‌ها حاوی کمترین میزان رطوبت هستند و اصلا آب‌دار نیستند. از دست دادن رطوبت همچنین باعث غلیظ شدن قندها و تولید میوه خشک بسیار شیرین شده است.

خرمای خشک نیز رنگ بسیار تیره و عموماً بافت نسبتاً سفت با پوست چرمی ضخیم دارد. فقط باید در برخی موارد دوباره هیدراته شود، مانند زمانی که اسموتی درست می‌کنید یا در دسر می‌نوشید.
 

میزان مجاز مصرف خرما در روز چه تعداد هست؟

خرما میوه‌ای مغذی است اما از طرفی باید مواظب مقدار مصرف آن نیز باشیم. توصیه می‌شود روزانه 3 تا 5 عدد (به همراه چای یا قهوه جایگزین قند و شکر) خرما میل کنید تا هم از مزایای آن برای سلامت‌تان برخوردار شوید و هم بیش از حد استفاده نکرده باشید.

ارتباط با ما

آدرس : استان خوزستان ، آبادان ، منیوحی ، پشت بازارچه کوثر 3

موبایل : 09902665871

ایمیل : info@sarimax.ir